Novi stadion u “najavi”

Radnički je završio pripremni deo pred početak prolećnog dela prvenstva pobedom u Petrovcu na Mlavi (0:1), uz osetno poboljšanje u kvalitativnom smislu same igre. Iako ni jedna trening i prijateljska utakmica nije odigrana na Bojači, utisak je da se pored terena i sam tim štedeo kako bi se uigrale novajlije u timu.
Stručni štab je odlučio da okrene list i podmladi tim, ali se nije odustalo od vrha tabele, tako da se u Svilajncu na prozivci javilo čak 16 novih igrača.
Prvu proveru forme Radnički će imati ovog vikenda protiv pojačane ekipe Jedinstvo iz Paraćina.
„…Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period. Sredinom januara smo efektivno krenuli sa pripremama i samim tim u hodu upoznali ekipu jer smo doveli dosta mladih, talentovanih igrača uz plan da odradimo sve sto smo zamislili.
Zajedno sa upravom kluba odlučili smo da okosnicu tima čine naši iskusni i mladi, talentovani igrači iz sopstvenog pogona. Cilj nam je da napravimo jednu kvalitetnu ekipu koja će u nastavku prvenstva doneti lepu igru i rezultate. Smatram da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dostignućima jer je i sam zimski pripremni period težak, kako zbog lošeg vremena, ali i same trenutne situacije. Zahvaljući ljudima iz kluba postigli smo dobre rezultate koji su nam omogućili nesmetan i dobar rad.
Imali smo vremena da kroz svakodnevni rad, kontrolne utakmice uradimo dosta dobrih stvari uz međusobno upoznavanje sa ekipom. Očekujem da će novi igrači u kombinaciji sa našim starim, proverenim snagama doneti još bolji fudbal u nastavku sezone.
Odigrali smo dosta kontrolnih utakmica gde smo mogli da se uverimo u potencijal naše ekipe, i da posvetimo više pažnje sitnicama koje čine značajnu promenu. Očekujem da u nastavku prvenstva podignemo igru na viši nivo i samim tim budemo kvalitetna konkurencija za vrh.
Početak prvenstva započinjemo gostovanjem u Paraćinu. Jedinstvo je dobra i organizovana ekipa koja se pojačala sa dosta proverenih, kvalitetnih i ukompovali su dobar i jak tim. Kvalitet su i pokazali u zaostaloj utakmici gde su gostima pobedili ekipu iz Popovca jednog od favorita za prvo mesto. Svaka naša utakmica, prvenstveno derbi je nešto više od obične utakmice i ono što je izdvaja od drugih je što uvek donosi dobar, neizvestan, a kvalitetan fudbal. Verujem da nas čeka odlična sezona i najvažnije, verujem u naše momke“
.- kaže šef stručnog štaba i trener Nenad Trailović
Sa druge strane rad i angažovanje ljudi okupljenih oko predsednika FK Radnički Dragana Vićentijevića prepoznali su iz lokalne uprave, i najavili izgradnju novog stadiona na Bojači.
Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović proletos je prilikom dodele sportske opreme svim fudbalskim klubovima izjavio da je u planu izgradnja novog fudbalskog stadiona prema aktuelnim standardima.
Dragan Vićentijević – predsednik kluba: „Podmladili smo ekipu, doveli desetak mladih, ali kvalitetnih igrača. Pustili smo nekoliko iskusnijih, za koje javnost i nije očekivala da će menjati sredinu.
Uz kvalitetne pripreme koje su odrađene, mislim da smo još kvalitetniji i bolji…
Radnički je dao šansu mladim igračima, a to se već u fudbalskim krugovima brzo pročulo, tako da nas dosta igrača i menadžera kontaktira kako bi igrali kod nas i stekli iskustvo.
Stručni stab je pojačan sa pomoćnim trenerom Markom Resavcem, izuzetno predan poslu, kako sa prvim timom tako i u radu sa mlađim selekcijama.
Sef stručnog staba je mladi i ambiciozni trener Nenad Trailović, koji izvrsno radi svoj posao i ima puno poverenje svih nas, i mislim da je ispred njega lepa trenerska budućnost i sigurno uspešna.

Dok je ovo rukovodstvo u klubu, ambicije su uvek iste, uvek u vrhu, pa ako budemo najkvalitetniji i to bude dovoljno za prvo mesto, Bože moj, što da ne….uklopilo bi se sa najavljenom izgradnjom stadiona krajem godine od strane lokalnog rukovodstva.

Svilajnčani su jako ponosni na svog proslavljenog golmana Vladana Radaču koji se našao kao trener golmana reprezentacije Libije, rame uz rame sa internacionalcem Zoranom Filipovićem, koji će odraditi pripreme za Afrički kup nacija.
Samo prvenstvo će biti više nego interesantno jer četiri ekipe ravnopravno učestvuju u borbi za najviši plasman, biće prava šteta ukoliko se ne nastavi prolećni deo uz prisustvo publike.

Leave a comment

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.