Predstavljen Vladan Petrović

Danas je na stadionu „Bojača“ u Svilajncu predstavljen novinarima, članovima uprave, simpatizerima kluba i igračima novi šef stručnog štaba FK Radnički Svilajnac, trener Vladan Petrović. Dosadašnji trener Nenad Trailović će ostati i dalje veran klubu i za njega se priprema nova pozicija koja će svakako dati doprinos daljem razvoju kluba sa Resave. Veliku zahvalnost uprava i igrači su posvetili bivšem treneru koji je utkao put i selektirao igrače, i dao svoj nemerljiv doprinos statusu i poziciji, a posebno ugledu Svilajnačkog srpskoligaša.

Novi trener je danas na predstavljanju rekao sledeće:

„Hvala na toploj dobrodošlici, Svilajnac doživljavam kao svoj klub. Sećanja pristižu još iz kadetskih dana, kada sam sa ljudima iz uprave „ratovao“ i igrao na terenu na Bojači. Što se tiče kluba Radnički je zadnje dve-tri godine napravio ozbiljan zaokret i ekspresno se vratio u Srpsku ligu nakon ispadanja, uz izuzetno dobru igru. Kolega Nenad Trailović je uradio ogroman posao, gledao sam utakmice i pratio „iza ograde“ šta se dešava. Radnički je igrao sjajno, efikasno, napadački i malo je falilo da i ove godine preskoče i ovaj rang i uđu u Prvu ligu.

Poziv je usledio pre par dana i vrlo brzo smo našli zajednički jezik, želja mi se ostvarila da radim u Srpskoj ligi jer sam desetak godina radio u Super ligi, i drugim ligama a nikad u trećoj. Nakon izleta i rada na fudbalskoj akademiji u Šangaju (Kina) i rada kao asistent u FK Jagodina, FK Dinamo (Vranje) i FK Dubočica (Leskovac)  poklapaju se ambicije kluba sa mojim ambicijama da budemo u vrhu tabele.

Imaćemo rekonstrukciju tima uz najavljeni odlazak veterana i kapitena Saše Nikodijevića kojeg sam godinama trenirao i nadam se da će promeniti svoju odluku da se penzioniše, uzdam se u zajednički rad i ne plašim se da će to biti dobro. Liga će biti izuzetno jaka, puno velikih klubova se vratilo u Srpsku ligu pored Jagodine, tu su i Dubočica, Pirot, Vranje i drugi, ali sam siguran da ćemo se boriti za sam vrh

 Uz želju da nam se publika vrati na teren, nadam se najboljem da napravimo jedan dobar tim i dobru igru, i da zadovoljimo ukuse publike“ dodao je novi strateg Radničkog.

Još jedno novo lice na terenu u Svilajncu je izvrsni napadač Milo Mićunović koji se danas upoznao sa saigračima. Očekivanja se podudaraju sa novim šefom sa kojim se dobro poznaje. Nastupao je i branio boje mlađih reprezentativnih kategorija, dok je klubsku karijeru obeležio u Jagodini.

Uprava FK Radnički polako brusi formu i kocka ekipu za sledeću sezonu uz ambicije koje su pre svega sportske i utemeljene na odličnoj organizaciji.

 

Milo Mićunović novi centarfor Radničkog
sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.