Radnički furiozan u drugom

Očekivala se teška utakmica na Bojači, Mladost je u prvom delu prvenstva ostala u sećanju kao vrlo nezgodan i disciplinovan protivnik. Uostalom slično se i desilo u prvom poluvremenu, kao u bokserskom meču oba protivnika su se ispitivala i tražila slabosti i greške. Beležimo nekoliko šansi na obe strane ali ne toliko kvalitetne da se zatresu mreže, ruku na srce Radnički je i u tom periodu igre imao izglednije prilike za gol – pogotovo u 43.min kada je publika već videla gol,ali je poslednjim atomom snage golman Mladosti Đorđe Ivanović skrenuo loptu ka stativi i golautu.

Drugo poluvreme kao da je izašla potpuno druga ekipa na teren, organizovanija, borbenija i sa idejom da pobedi u ovoj utakmici. Ulaskom Šćepanovića i povratnika iz Litvanije Maljkovića igra dobija na zrelosti. Vrlo brzo Stefan Stojanović dobija upotrebljive lopte i kao nemilosrdan egzekutor daje dva prelepa gola u 54 i 60.min i biva ispraćen aplauzom malobrojnih navijača kluba a pre svega članova uprave kluba koji jedino mogu da prate utakmice. 

Nakon toga beležimo evrogol i akciju iz udžbenika za višu školu koju realizuje maestralno kapiten Saša Nikodijević u 68.min. Pomoćni trener Marko Resavac uvodi i poslednje adute na teren (Cvetković, Mirković, Dimić) koji daju svoj maksimum i presuđuju sada već indisponiranoj ekipi Mladosti. 

Tačku na ovu utakmicu stavlja ponovo strelac sa klupe Veljko Cvetković i u 88.min završava još jednu uspešnu rolu u klubu sa Bojače. 

Nema odmora za srpskoligaše jer je već u sredu zakazano još jedno kolo, u kome Radnički gostuje odličnoj ekipi Timočanina iz Knjaževca. 

 

Marko Resavac pomoćni trener o utakmici: “Prava prvenstvena utakmica danas na našoj Bojači, ekipa Mladosti je došla da se nadigrava sa jakim blokom i postavkom naročito u sredini terena, protivnik je dostojan velikog respekta. U svakom trenutku su znali kako i zbog čega stoje na terenu.

Skautirali smo protivnika na osnovu utakmice koje su igrali i snimaka koje smo gledali u prvom kolu i već na samom startu videli smo da su napravili par izmena u prvoj postavi i danas su bili dosta ofanzivniji i agresivni od onoga sto smo očekivali. Kod naše ekipe primetan je bio mali grč, velika su očekivanja i još uvek izlazimo iz teškog pripremnog perioda, na sve to nismo iskoristili 2 izgledne prilike da na pauzu odemo mirniji.

U poluvremenu u svlacionici smo se dobro dogovorili i “pogledali u oči”, sto se kaže, i sve što sam im rekao to su preneli na drugo poluvreme, rezultat je potvrda našeg odnosa prema igri, zalaganju na treninzima i plod cele ekipe!
Lepo je videti 4:0 na semaforu ali nije bilo lako, još jedna potvrda da svaki bod na proleće se osvaja uz mnogo, mnogo znoja i zalaganja.

Čestitao bih ekipi Mladosti, danas nisu imali jedan oštar start sve je bilo u granicama fer plej igre i želim im puno sportske srece u nastavku prvenstva, mojoj ekipi bih još jednom čestitao, postavili smo pravilo u svlačionici da idemo utakmicu za utakmicom, da je svaka prva sledeća najbitnija, i tako se usresredjujemo na prvu sledeću u Knjaževcu gde idemo da osvojimo bodove, da se nadmećemo, da od prvog minuta mi igramo i mi se pitamo na terenu za sve. To pokušavamo da našim momcima nametnnemo i usadimo u glavu.

Ovu pobedu bih ispred ekipe u ime svih posvetio našem šefu Nenadu Trailoviću koji zbog Covid virusa nije sa nama, čekamo ga i želimo mu brz oporavak. Uradićemo sve da dok se ne vrati, i vratimo njegov i naš Radnicki tamo gde mu je mesto ili bar ga približimo čelu tabele!

Od igrača ne bih izdvojio nikog posebnog, drugo poluvreme je nešto sto želimo uvek i kako želimo da izgledamo, ekipa je cela disala kao jedan. Posebno mi je drago zbog Stojanovića, jer centafor njegovih godina i iskustva i kalibra se hrani golovima i svima je lakše kada pogađa.”

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.