Saopštenje UO kluba

Sinoć je održana hitna sednica UO FK „Radnički“ povodom dešavanja na utakmici 22. kola Srpske lige „Istok“ FK „Timočanin“ – FK „Radnički“. Tim povodom doneta je Odluka o objavljivanju zvaničnog saopštenja kluba, a vezano za dešavanja sa pomenute utakmice:

„Na utakmici su se desile neke stvari koje ne služe na čast ni sudijskoj, a ni takmičarskoj organizaciji naše lige:

– U petom minutu nije dosuđen klasičan kazneni udarac za ekipu FK „Radnički“, posle očiglednog prekršaja odbrambenog igrača nad našim napadačem Stojanovićem. Na njegovu opasku sudiji utakmice da je prekršaj očigledan, sudija odgovara sa: „Kako da ti sudim penal u petom minutu utakmice!?“

– U 71. minutu sudija dosuđuje kazneni udarac za domaću ekipu posle intervencije našeg igrača br. 2 koji prvi stiže do lopte i izbija je a igrač br. 11 posle kontakta sa našim igračem pada teatralno, gde sudija utakmice odmah dosuđuje KU i našem igraču pokazuje žuti karton!?

– Vrhunac svega, a i povod za izdavanje ovog saopštenja je pojavljivanje zvaničnog snimka na sajtu FS RIS-a, gde je sporni deo iz 5. minuta jednostavno isečen!? Na istom snimku postoji deo o dosuđenom KU za domaćina, gde se može videti da je igrač broj 11 prijem lopte izvršio rukom, a da nakon toga nema prekršaja za KU.

– S obzirom da su utakmici prisustvovali posmatrač Kocić Igor (iz Vlasotinca!), sudija Super lige Dalibor Manojlović (iz Knjaževca), kao i komesar za suđenje FS RIS Ninoslav Spasić, interesuje nas kakvi će biti zvanični izveštaji o suđenju.

– Klub ozbiljno razmišlja da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica za udruženo delovanje kao i trgovine uticajem, jer je nemoguće da neko pošalje zvaničan snimak sa isečenim delom na svoju ruku.

– Naša ekipa je verovatno najmlađa u ligi (80% igrača ima 19,20 ili 21 godinu) i niko nije nesportski reagovao na ove nepravde, jer klub ima i pravilnik o novčanom sankcionisanju za kartone dobijene za nesportsko ponašanje. Zar takvo ponašanje treba da se kažnjava?

– Na kraju, želimo i ovim putem da se zahvalimo domaćinu, FK „Timočanin“, na odličnom prijemu, gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri.

 

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.