Šilja presudio Rembasu

U 24. kolu Srpske lige Istok, u “Resavskom derbiju” sastali su se stari rivali na stadionu u Resavici. Start je pripao domaćoj ekipi koja je u tim trenucima bila odlučnija, imala više želje ali su se svi napadi odbijali o odličnu odbranu ekipe iz Svilajnca. Beležimo u prvom poluvremenu dva slobodna udarca Rembasa u okviru gola, ali su oba završila u rukavicama golmana Trifunovića. Tvrd teren, nedovoljno pripremljen posle zime, nije u mnogome uticao na taktiku koja je primenjena, ali do kvalitetnih pasova i lopte, nisu dolazili napadači Radničkog. 

Drugo poluvreme nije ni počelo ali se u gužvi najbolje snašao, ili da kažemo na uigranu akciju iz kornera pravovremeno reagovao, Stefan Stojanović i doneo prednost u 48. min. Utakmica nakon ovoga dobija drugi tok, jer je domaćin u šoku, uz negodovanje zbog mišljenja da lopta nije prešla gol liniju. Počela je otvorenija borba i već sada je Radnički pokazivao zreliju igru.

Na nekoliko metara od šesnaesterca oboren je Stefan Stojanović, i odmah je pokazao našem stručnom štabu da će on i šutirati direktno na gol Rembasa iz slobodnog udarca. Sa klupe su odmah sugerisali kako da se odigra i igrači postave. Sjajan šut Stefana Stojanovića je uz dosta efea završio u mreži golmana iz Resavice.

Ubrzo nakon gola Radnički ostaje bez Veljka Milovanovića jer je dobio drugi žuti karton, ali i pored toga Rembas je igrao povučenije i čak se u određenim momentima branio. 

Pred sam kraj sudija Stefan Filipović poništio je gol Rembasa zbog predhodnog igranja rukom, uz ogromno negodovanje kako publike tako i igrača sa klupe, ali je uz priznanje samog igrača utakmica nastavljena. 

Radnički je ovom pobedom zalečio malo rane od predhonih pehova, i već u sredu dočekuje Župu na svom terenu, dok Rembas mora da se konsoliduje i proba da dokaže svoj potencijal u narednim utakmicama.

 

Leave a comment

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.