Teško sa Župom

Radnički je počeo sa promenjenom postavom, mlađim igračima i bez povređenih i opravdano odsutnih igrača. Nikako nije bila želja da se podceni ekipa iz Aleksandrovca, već da se neki igrači odmore, ali i da se odrade žuti kartoni. 

Ritam je u početku diktirala ekipa domaćina, međutim kako je igra odmicala Župa se oslobodila pritiska i od sredine prvog poluvremena igrala se izjednačena borba. Zabeležene su dve polušanse koje nisu iskorišćene i jedna stopostotna ali je mreža gostujuće ekipe ostala netaknuta. Radnički u tom periodu nije opravdao ulogu favorita, pa je trener Nenad Trailović konstantno bio uz aut liniju i koordinirao igrom svog tima. 

Šok se desio pred sam kraj prvog poluvremena (41.min) kada je Župa iz prekida došla do gola, a najbolje se snašao na nabačenu loptu Miloš Stepić i na poluvreme se otišlo sa 0:1.

Drugo poluvreme, već po ustaljenom Radnički je vadio kestenje iz vatre, ulaze u igru Nemanja Šćepanović i Dari Al Maliki, igra se kostantno na polovini Župe uz veći pritisak. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a ko drugi neko Šilja Stojanović! U 57. min najbolje se snalazi u gužvi pred golom solidnog Marka Blagojevića (FK Župa) i na odbijenu loptu dolazi do pogotka. 

Nakon ovog gola Radnički dobija krila, i počinju da se ređaju situacije, od stative do prečke ali se ne dolazi do pobedonosnog gola, što je dizalo tenziju u igri ali i na klupi domaćina. 

Pred sam sudijski zvižduk (93.min) u napadu se našao kapiten Saša Nikodijević i oslobodivši se pratilaca pogledao je raspored igrača i preciznim šutom nalazi Stefana Stojanovića koji loptu glavom sprovodi u gol. Nastala je euforija pred malobrojnom publikom na Bojači, koja se kasnije preselila i u svlačionicu. 

Stefan Šilja Stojanović
14 golova u prvenstvu Srpske lige Istok

Leave a comment

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.