Radača u Africi

Naša legenda, šef stručnog štaba i trener golmana Vladan Radača krenuo je na poziv Zorana Filipovića (Sampdoria, Benfica), trenera reprezentacije Libije, na Afrički kup nacija koji se održava od 16. januara do 7. februara u Kamerunu. 

Ovo veliko priznanje došlo je kao plod dosadašnjeg rada u našem klubu i predhodne saradnje ova dva stratega u Crvenoj Zvezdi i drugim klubovima. 

Reprezentacija Libije je došla na prvenstvo uz “wild card” zbog dešavanja u zemlji kao i zbog odustajanja nekih reprezentacija. Tako da im se ukazala prilika da možda obezbede plasman i na Svetsko prvenstvo koje bi trebalo u novembru sledeće godine da se odigra u Kataru. 

Trener golmana Vladan Radača

vladan radaca
Nationality
srbSerbia
Current Team
FK Radnički
Age
66
Rođen je 15. jula 1955. godine u Svilajncu. Igrao je na poziciji golmana. Fudbalsku karijeru je započeo u Radničkom iz Svilajnca, jedno vreme proveo i u kragujevačkom Radničkom, gde mu nije pružena šansa da se iskaže. Stajao je na golu brojnih drugoligaških ekipa nekadašnje Jugoslavije: Bor (1975-77), Radnički Pirot (1977), Priština (1978) i Trepča iz Kosovske Mitrovice (1979-80), da bi na prvoligašku scenu kročio u dresu Rada sa Banjice (1982-88).[1] Član je generacije „građevinara” koja je ostvarila istorijski uspeh, plasman u Prvu Saveznu ligu u sezoni 1986/87.[2] Nakon Rada, jedno vreme je proveo na golu sarajevskog Željezničara. Igračku karijeru je okončao u turskom Samsunsporu (1989-1993).[3] U dresu A reprezentacije Jugoslavije je odigrao pet utakmica. Debitovao je 11. novembra 1987. protiv Engleske (rezultat 1:4) zamenivši indisponiranog Maura Ravnića nakon prvog poluvremena, a do kraja susreta je uspeo da sačuva mrežu. U tom trenutku je imao pune 32 godine i četiri meseca, pa je jedan od najstarijih debitanata u istoriji nacionalnog tima. Od reprezentativnog dresa se oprostio 4. juna 1988. protiv Zapadne Nemačke u Bremenu (rezultat 1:1).[4] Trenersku karijeru započeo je 1993. godine u fudbalskom klubu Rad, a nakon toga je radio u Sartidu. Zatim nastavlja da radi u Grčkoj u Arisu i Kastoriji. Usledio je boravak u niškom Radničkom, Crvenoj zvezdi, Mladom radniku, Bežaniji, a usput je radio i kao trener golmana u mladoj reprezentaciji SR Jugoslavije. Dugo se trenerskim poslom bavio na Kipru u Etnikos Ahni, a jedno vreme radio je u Spartaku iz Subotice.

sezonske karte

registruj se

Postani član online zajednice prvi ćeš dobiti vesti, ulaznice i novosti iz kluba.